NHG Hypotheek: Meer informatie over dit type hypotheek

Een NHG hypotheek is een term die je misschien hebt gehoord in de wereld van vastgoed en hypotheken. Maar wat betekent het precies en waarom is het relevant voor jou als huizenkoper of -bezitter? In dit artikel duiken we dieper in op de NHG hypotheek en bieden we je een gedetailleerd inzicht in alles wat je moet weten.

Wat is een NHG hypotheek?

Een NHG hypotheek staat voor Nationale Hypotheek Garantie, een regeling in Nederland die bedoeld is om huiseigenaren te beschermen tegen financiële problemen in geval van bijvoorbeeld werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, of echtscheiding. Het biedt ook zekerheid aan geldverstrekkers, wat gunstige voorwaarden kan opleveren voor jou als hypotheeknemer.

Voor wie is het geschikt?

De NHG hypotheek is vooral geschikt voor mensen die een huis willen kopen of al een hypotheek hebben en extra zekerheid willen. Het is niet voor iedereen beschikbaar, maar voor huizen met een maximale waarde van € 355.000 in 2023. Ook moet je voldoen aan bepaalde inkomenscriteria om in aanmerking te komen.

De voordelen van een NHG hypotheek

1. Lagere rente

Een van de belangrijkste voordelen van een NHG duurzame hypotheek is dat je vaak een lagere rente betaalt in vergelijking met een reguliere hypotheek. Dit kan aanzienlijk schelen in je maandelijkse lasten.

2. Extra zekerheid

Met NHG ben je beschermd tegen financiële tegenvallers zoals gedwongen verkoop van je huis. Dit biedt gemoedsrust in onzekere tijden.

3. Gunstige voorwaarden

Geldverstrekkers zijn vaak bereid om gunstigere voorwaarden aan te bieden, zoals een hogere hypotheeklening, omdat ze weten dat het risico voor hen beperkt is.

Hoe sluit je een NHG Hypotheek af?

Het afsluiten van een NHG hypotheek is een proces dat enige tijd kan vergen. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

1. Check of je in aanmerking komt

Zorg ervoor dat je voldoet aan de NHG-criteria, inclusief de waarde van het huis en je inkomen.

2. Zoek een geldverstrekker

Kies een hypotheekverstrekker die NHG-hypotheken aanbiedt en bespreek de mogelijkheden.

3. Vraag de NHG aan

Dien een aanvraag in bij de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de organisatie achter NHG.

4. Sluit de hypotheek af

Na goedkeuring van je NHG-aanvraag, kun je de hypotheek afsluiten en je nieuwe huis betrekken.

NHG Hypotheek en Jij

Een NHG hypotheek kan een slimme keuze zijn als je extra zekerheid en gunstige voorwaarden wilt bij het kopen van een huis. Het biedt bescherming voor zowel jou als de geldverstrekker en kan je helpen om financiële stress te verminderen.

Wil je meer weten over NHG hypotheken en hoe ze voor jou kunnen werken? Lees onze veelgestelde vragen hieronder.

Geplaatst in: Page