Drie mogelijkheden om je nieuwe vloer te financieren

PVC visgraat vloer,

Ga jij een nieuwe vloer leggen? Dan is dat vaak een behoorlijke kostenpost. Niet iedereen kan een nieuwe vloer betalen van zijn of haar spaargeld. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om een nieuwe vloer te financieren. Wij zetten de mogelijkheden voor jou op een rijtje.

1. Hypotheek verhogen

Het is mogelijk om voor de verbouwing van je huis, bijvoorbeeld het leggen van een PVC visgraat vloer, een extra hypotheek af te sluiten. Dit doe je bij de verstrekker van de hypotheek. Vaak kun je de lopende hypotheek verhogen voor een verbouwing. Dit is afhankelijk van de waarde van je woning. Als deze hoger is dan de hypotheek, dan kun je extra lenen. Als dat niet het geval is, dan kun je misschien een tweede hypotheek aanvragen om de verbouwing te realiseren. Ga je naast de PVC visgraat vloer ook duurzame maatregelen treffen? Bijvoorbeeld het isoleren van de vloer? Dan mag je tot 106% van de woningwaarde lenen. Houd er wel rekening mee dat je alleen vloeren die tot de opstal van de woning horen kunt meefinancieren in de hypotheek. Het gaat dus om vloeren die aan de woning vastzitten, dus gespijkerd, gelijmd, geniet of genageld zijn.

2. Persoonlijke lening

Het is ook mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten voor je nieuwe vloer, bijvoorbeeld voor vloerkleden op maat. Bij een persoonlijke lening krijg je het geleende bedrag in één keer uitbetaald. Je betaalt dit bedrag in maandelijkse termijnen weer terug aan de geldverstrekker. Over het geleende bedrag betaal je rente. De rente en looptijd veranderen tussentijds niet. Hoeveel geld je kunt lenen, is afhankelijk van je inkomen, vaste lasten en eventuele schulden.

3. Doorlopend krediet

Ook een doorlopend krediet is een financieringsoptie voor vloerkleden op maat of een PVC visgraat vloer. Met een doorlopend krediet kun je tot een vooraf afgesproken kredietlimiet geld op nemen. Dit bedrag kun je in één keer of in gedeelten opnemen. Een doorlopend krediet is handig als je nog niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. In tegenstelling tot een persoonlijke lening staat de rente niet voor de hele looptijd vast. Je loopt dus het risico dat de rente opeens hoger wordt.

Geplaatst in: Page